2009. április 17., péntek

Szily Nóra a vendéglátó


Képernyőről a konyhába


A pénteki Vacsoracsatában a Reflektor tévé üdvöskéje Szily Nóra kápráztatta el főzőtudományával vendégeit.

Ákos a csütörtöki adásban nagyon magasra tette a mércét, de a háziasszonyok gyöngyszemét Szily Nórát sem kellett félteni, mert ő sem hagyta magát és megvédte női becsületét.

Kora reggel útnak indult, hogy a menüsorához szükséges alapanyagokat beszerezze, majd mikor hazaért levette ékszereit, és nekilátott a főzésnek.

Nóra elárulta, egy cseppet sem tartja magát konyhatündérnek, és nem is szokott sűrűn vendégeket hívni, ám, ha egyszer mégis valaki beteszi hozzá a lábát, akkor semmiben sem szenved hiányt.

Előételként mediterrán paradicsomlevest pirított olasz kenyérrel tálalt vendégei elé, ami mindenkiben a menzás éveket elevenítette fel. Azonban Nóra levese sokkal finomabb volt. György szerint ez azért lehetett, mert az elismert műsorvezető nem konzervből, hanem lepréselt paradicsomból készítette, vagyis ő ebben a hitben él.

A gyönyörű háziasszony főétele (Nyárson sült garnelarákok farfalleval) éppoly ízletes volt, mint az előző fogása. Saját kezűleg pácolt rákjaival, még Ákos elismerést is elnyerte, desszertjével (Túró mousse málnaszósszal) pedig teljesen elvarázsolta vendégeit.

Ákos az est végén elmondta, úgy érezte magát Nóránál, mintha egy első osztályú étteremben vacsorázott volna, éppen ezért 10 pontot adott háziasszonyának. A kedves vendéglátó azonban a többieket is levette lábukról, mivel Iringó szintén 10-et, György pedig 9 pontot adott neki.

Nórának összesen 29 pontja van és így, ő lett a hét legjobb vendéglátója.





Forrás: vacsoracsata.tv

A vacsorareceptjei ITT találhatóak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése