2009. március 11., szerda

Sári Évi már a vacsora előtt 10 pontot kapott Jáksótól


Sári Évinek nem volt könnyű dolga, hiszen elsőként mérettetett meg a héten.

Még nem ismerte vetélytársai ízlését, ezért csak reménykedett abban, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését a vacsora.

A bevásárlást egy kisboltban és a piacon intézte, és az előzetesen összeírt lista alapján pillanatok alatt megvásárolta a hozzávalókat. Miután mindent beszerzett, visszaautózott a lakására, és hozzákezdett a főzéshez.

A leves elkészítésekor kisebb gondok adódtak, ugyanis a tejszín nem akart egyenletesen elkeveredni, de Évi nem csüggedt: egy szűrő segítségével megszabadult a furcsa, fehér lepedéktől. Évi a görögdinnyével is megszenvedett. Nem tudni, hogy a dinnye volt túl nagy vagy a kés túl kicsi, mindenesetre úgy hasogatta a gyümölcsöt, mintha fát vágna.

A spenótos jázminrizs elengedhetetlen kellékével, a friss spenóttal korábban nem került közelebbi barátságba. Mint mondta, eddig csupán mirelit spenóttal találkozott, ezért fogalma sem volt, hogy a leveleket vajon fel kell-e szelni főzés előtt vagy sem. Édesanyja szerencsére mindig kéznél, pontosabban telefonnál van, így ebben a nehéz kérdésben is kisegítette Évit.

Az énekesnő lakása túl picinek bizonyult ahhoz, hogy ellepje a kis csapat, ezért úgy döntött, hogy a barátnőjénél tálalja fel a menüt. A vendégek ajándékkal is kedveskedtek a házigazdának. Rózsa György úriemberhez illően hatalmas virágcsokorral állított be, Jáksó László pedig egy titokzatos aromagyertyát ajándékozott Évinek, hozzátéve: ezt csakis a fürdőszobában használhatja fel, és két személyre szól.

Az üdvözlőitalként felszolgált mojitót leginkább a limonádéhoz tudták hasonlítani az egybegyűltek, de mint mondták, annak nagyon finom volt. Évi névjegykártyákkal jelezte, hogy az asztalnál kit melyik széken szeretne viszontlátni. Rózsa Györgyöt legyuribácsizta a kis cetlin, amin ő viccesen fel is háborodott, és ez az értékelésénél meg is látszott.

Az előétel előtt a Nyár van című slágerrel kedveskedett a házigazda a sztárvendégeknek. A dalt (pontosabban Évi látványát) természetesen a fiúk élvezték jobban, de Csomor Csilla is remekül szórakozott.

Az értékelésnél mindenki megjegyezte, hogy Évi nagyon figyelmes és kedves vendéglátó volt. Csilla szerint a fogások laza ujjgyakorlatok voltak, de az énekléssel és a különféle apró figyelmességekkel jól feltornázta az estet, így 8 ponttal jutalmazta őt.

Laci már a vendégeskedés előtt kijelentette, hogy akkor is 10 pontot ad Évinek, ha nyers békát tálal fel neki. Be is tartotta a szavát. Rózsa György csupán egyetlen kivetnivalót talált az este során, mégpedig azt a bizonyos legyuribácsizást, így egy pont levonással 9-esre értékelte a vacsorát. Levente volt a legszigorúbb: ő 7 pontot adott Évinek, akinek így összesen 34 pontot ért a főztje.




Forrás: vacsoracsata.tv

A vacsora receptjei ITT találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése