2009. március 7., szombat

Valkó Eszter, a bohókás házigazda


Az RTL Klub reggeli játékának műsorvezetője imád főzni, csak nem éppen mostanság, ugyanis még nem készült el a konyhája. Emiatt kényszermegoldást kellett kieszelnie az esti vendéglátáshoz. Eszter gondolt egy nagyot és kiköltözött a teraszra.

Úgy döntött, hogy könnyen elkészíthető, ugyanakkor ízletes ételekkel lepi meg sztárbarátait. Első útja a sajtboltba vezetett, ahol percekig kóstolgatta a finomabbnál finomabb sajtkülönlegességeket. A piacról zöldségekkel megrakodva távozott, de azt a szupertitkos információt is megtudta az eladótól, hogy a legyeket légyriasztóval lehet elűzni.

Hazatérve növényekkel telezsúfolt balkonján látott neki az előkészületeknek. Bár eleinte nehezen ment a tűzcsiholás, pár perc múlva már a grillsütő hatalmas füstfelhője borította be az egész társasházat. Eszter azonban nem ijedt meg ettől a malőrtől: napszemüveget és sapkát húzott, és vidáman szelte tovább a zöldséget.

Sajnálattal állapította meg, hogy elfelejtette bepácolni a grillezendő húsokat, így néhány perc sülés után majdnem feketére égett az összes. De a házigazda most is feltalálta magát: olívaolajjal locsolgatta a csirkét, így próbálva megmenteni a helyzetet.

A vacsorához szexi miniruhát öltött magára, és izgatottan várta a vendégsereget. Ruhaválasztását Győzike díjazta a legjobban: nem győzte dicsérni csodás lábait, és egész este kerítőként ajánlgatta Eszternek a hímnemű ismerősöket.

A teríték nem tükrözte a műsorvezetőtől megszokott tarka, szeleburdi stílust, hiszen minden hófehér színben pompázott. Az üdvözlőitalnál még Győző szava is elakadt, Eszter ugyanis elfelejtette mondani, hogy negyven százalékos alkoholt szolgált fel a kis csapatnak. A showman percekig fuldoklott, és még a házigazda vízipipája sem nyugtatta meg őt.

Amíg a házigazda a desszerttel foglalatoskodott, Rippelék és Győző odaosontak Eszter gardróbjához, és kicsentek belőle néhány különleges darabot. Az estét egyébként is Győzi uralta, folytonos beszólásait hallva néha már azt hihettük, hogy Eszternél betelik a pohár, de a műsorvezető angyali türelemmel viselte a megpróbáltatásokat.

Az értékelésnél mindenki megjegyezte és a pontokba is belekalkulálta, hogy Eszter jórészt bolti, készen kapható hozzávalókkal varázsolta el a társaságot. Győzi volt a legszigorúbb, ő csupán 5 ponttal jutalmazta a házigazda igyekezetét, és Rippelék 6 pontja is a praktikus, egyszerű ételeknek szólt. Szilvi és Koltai Róbert nagyon elégedett voltak, ők 9-9 pontra értékelték a vendéglátást. Valkó Eszter így összesen 29 pontot főzött össze egy este alatt.





Forrás: vacsoracsata.tv


Vacsorájának receptjei itt találhatóak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése