2009. április 14., kedd

Südi Iringó muttata be főzőtudományát


Südi Iringó lecserélte a táncparkettet

A keddi Vacsoracsatában a Szombat esti láz egyik üdvöskéje, Südi Iringó mutatta meg főzőtudományát.
Az elismert táncos bárkit rabul ejt mosolyával, ám, hogy ez szakácstudományával is sikerül-e, abban még maga is kételkedik.

A tűzről pattant szépség elárulta, soha eddig életében nem főzött még. Ennek ellenére egész nap lelkesen tüsténkedett a konyhában. Igaz egy kicsit ügyetlenül mozgott a háziasszonyok szentélyében, néhány poharat össze is tört.

Miután mindennel elkészült tűkön ülve várta vendégei érkezését. Nóra és Ákos pontosan érkeztek, ám György egy kicsit késett, amit Iringó zokon is vett. Azonban mikor ajtót nyitott és a népszerű humoristát egy tütüszoknyában találta, csöppnyi haragja is elszállt. Elmondta, ilyen személyre szóló szép gesztusra nem számított.

A gyermeklelkű szépség welcome drink-ként házi pálinkával itatta vendégeit, ami Nóra szerint nem igazán illett a menüsorhoz.

Iringó előétele (Trópusi gyümölcsleves) desszertnek is elment volna. Ákos szerint a kezdő konyhatündér maximálisan eltalálta a gyümölcsök arányát, és így egy olyan zamatos levest készített, amilyet ő még sosem evett. Nóra úgy gondolta ezzel a fogással a házigazda nagyon magasra tette a mércét, mert olyan szemgyönyörködtető módon tálalta az ételt eléjük, hogy az íz már másodlagossá vált.

A főétel (Sonkába csomagolt csirkés raklett zöldségbatyuval) is éppoly gyönyörűen volt szervírozva, mint a leves. A sonkába csomagolt húst maguk a vendégek sütötték ízlésüknek megfelelően az asztalra helyezett sütő alkalmatosságon, ez pedig sajátos hangulatot adott a vacsorának.

A desszert (Gyümölcsös joghurtfagylalt) Iringó legnagyobb örömére időben elkészült és megfagyott. Nóra szerint lehetett volna kicsit krémesebb, de ettől eltekintve mindenkinek ízlett.

A tapasztalatlan háziasszony főztjével nem aratott osztatlan sikert. Ákostól 8 pontot, Nórától és Györgytől pedig 7-et kapott. Így összesen 22 pontja van.




Forrás: vacsoracsata.tv


A vacsora receptjei ITT találhatóak

1 megjegyzés: