2009. január 15., csütörtök

Gjoni az albán konyhából merít ötletet


Gjoni a mai Vacsoracsatában nemcsak főzőtehetségét, de házi szentélyét is megmutatta.

Igazán jól szemlélteti a mai adásban történteket Sütő Enikő, aki így fogalmazott a vendégeskedés után: egy Rambóba oltott, félig spicces Mickey Rourke vendégszeretetét élvezhették a Vacsoracsatában.
Node, ne szaladjunk ennyire előre. Már a vacsora hozzávalóinak beszerzése előtt bepillantást nyerhettünk Gjoni otthonába, szokásaiba. Az albán származású zenész ugyanis a kertjében elhelyezett Jézus szoborhoz fohászkodva mutatta, mennyire számít az égiek segítségére az élet minden percében, így az elkövetkező vacsora alatt is. Megilletődve imádkozott azért, hogy a vacsora jól sikerüljön és egyben arra is kérte az égieket, hogy ne gyűljön meg a baja a vacsora során Oszkárral.
A műsorban nemcsak azt láthattuk, amint Gjoni házi szentélyében a hétköznapok okozta stresszt oldja, de arra is fény derült, vajon mennyire jártas a gasztronómiában a zenész.
Vajon mit fog készíteni 2 kígyóuborkából, és vajon tudja-e, hogy milyen egy filézett csirkemell?
Ezek a kérdések bizony a vendégekben is felmerültek, és talán kissé bizalmatlanok is voltak Gjonival szemben. Keleti Andi és Oszkár azt vallották, hogy a zenész igazából szereti elhitetni másokkal, hogy nagyot alakít, aminek aztán legtöbbször az a vége, hogy idegesen rohangál fel, s alá.
Hiszen Gjoni már a dzsungelben is bevallotta, hogy nem tud főzni!

A magabiztosnak tűnő szakács tehát kezdetben valóban úgy tűnt, a helyzet magaslatán áll, erejét azzal is próbálta talán növelni, hogy a piacra tartva az autóban saját zenéjét hallgatta.
Az első elbizonytalanodásai azonban már a vásárlás, a megfelelő fűszernövény és csirkemell kiválasztása során feltűnhettek. További nehézséget okozott a házigazdának az, hogy a hozzávalónak szánt tyúkot végül nem főzte meg, hanem élő fürdőszobai díszként használta fel.
A Rambo-imitátor mind a dekorációban, mind a vendégeinek meglepetésül szánt Akalamago-előadásban igyekezett feleleveníteni a dzsungel hangulatát. Ahogy Argentínában, úgy a Keleti Andi által túldíszítettnek nevezett otthonában és a terítékek elkészítésében is ügyelt a finom részletekre, és bár a túl sós, túl édes, de kétségtelenül albán hatást keltő ételeivel szinte csak Pákót sikerült lenyűgöznie, az este összességében vidám hangulatban telt.

Gjoni összesen 23 ponttal zárta az estét: Pákótól 9, Keleti Anditól és Sütő Enikőtől 6-6, Oszkártól mindössze 2 pontot sikerült kicsikarnia.
Ezzel a pontszámmal a Vacsoracsata eheti versenyében a 3. helyén áll most.








Menüje itt található



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése