2009. január 23., péntek

Szerednyei Béla vízre vitte vacsoravendégeit


Különleges helyen ért véget az eheti Vacsoracsata
A héten két sztár nyerte el a legjobb házigazdának járó címet…

A hét utolsó házigazdája a vitorlázás szerelmese, a kicsit kócos, de meglehetősen sármos és humoros Szerednyei Béla volt, aki a siófokon lehorgonyzott vitorlásán látta vendégül vetélytársait.

A menüsor összeállításánál Béla megpróbálta figyelembe venni vendégei minden igényét, de hamar rájött, hogy olyat úgysem tudna készíteni, amivel mindenkinek a kedvében járhatna. Így végül a saját ízvilágának megfelelően főzött.

A vendégül látott celebek már reggel érezték, hogy házigazdájuknál egy feledhetetlen este részesei lesznek majd. Béla azonban szeretette volna, ha a naplemente varázslatos látványán túl a vacsora ízvilága is lenyűgözi őket.

Béla egy kicsi, összecsukható biciklivel indult vásárolni, az esti menüt pedig a hajója apró konyhájában készítette el. Annak ellenére, hogy konyhája még egy főzőfülkénél is kisebb volt, a hűtőtől kezdve, a palackos gázrezsóig mindennel fel volt szerelve. A lábasokat viszont a szomszéd vitorlás kapitányától kellett kölcsönkérnie.

Vendégeit a hajó fedélzetén fogadta, üdvözlő italként pedig erős szilvapálinkával kínálta őket. Ezután már indultak is: Attila segítségével felhúzták a vitorlákat és kihajóztak a Balatonra, hogy a naplemente fényében fogyasszák el az előételt. Móni és Jázmin az út során átvették a kapitány szerepét és felváltva vezették a vitorlást.
A főételt és a desszertet már a kikötőben fogyasztották el, az estét pedig egy közös zenéléssel zárták, ahol vidám dalokat énekeltek a csillagfényes ég alatt.

Az adás végén a sztárok elmondták: Béla vacsoráját biztos nem fogják elfelejteni, mert ilyen élményben még soha nem volt részük. Ezt pontjaikkal is alátámasztották: Móni 8, Attila és Jázmin 9-9, Ildikó pedig 10 pontot adott a házigazdának.
Bélának összesen 36 pontja lett, és Mónikával közösen osztoznak a hét legjobb vendéglátója címen.







Menüje itt található


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése