2009. január 16., péntek

Pákónál kézzel ettek a vendégek


A fekete fenegyerek szakácstudományában senki sem bízott, mégis ő lett a hét második legjobb házigazdája.

Pákótól nem vártak sokat vendégei, mert szerintük vetélytársuk felesége nélkül még a hűtő ajtaját sem tudja kinyitni. Félelmeik az adás elején be is igazolódtak, Pákót egy felfedező útra kellett vinnie szerelmének a konyhába, mert a nigériai énekes még a sütőt sem tudta, hogyan kell használni.

A nap folyamán azonban nemcsak a konyha használatával gyűlt meg Pákó baja. A főétel (struccpörkölt) alapanyagainak beszerzéséről majdnem fél szemmel tért vissza. Hiába próbált szénával kedveskedni Pákó a struccnak, a feldúlt szárnyas nem enyhült, és ha két méternél közelebb merészkedett, nekiesett.

Hazaérve Pákó már otthonosabban mozgott a konyhában, bár az ételek alapanyagait még így is nehezen találta. A recept olvasása is nehézséget okozott neki, a mokkás kanál helyett például egy mókás kanalat keresett.

Pákó magabiztosan állt neki az ételek elkészítésének, de már az előétel sütésénél problémái adódtak. Az odaégett banánt azonban nem hagyta veszni, feltálalta Oszkárnak a héten nyújtott flegma és bántó viselkedése miatt.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, kezdve azzal, hogy Pákó az asztalra nem díszt, hanem egy torta alakú szappant tett, amivel a vendégeknek minden fogás előtt kezet kellett mosniuk. Ugyanis az afrikai zenész nem tett ki evőeszközt, helyette amolyan afrikai módon kézzel kellett enniük a vacsoracsatázóknak.

Az este jó hangulatát Pákó pontjai is igazolják, ugyanis Oszkártól 4-et, Enikőtől 6-ot, Anditól és Gjontól pedig 8 pontot kapott.
Így összesen 26 pontja van és ezzel a fekete fenegyerek a hét második vendéglátója lett.







Menüje itt található



Forrás: vacsoaracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése