2009. február 5., csütörtök

Galambos Lajos a családi hagyományok jegyében főz



A családi hagyományok jegyében telt az este!
Vacsoracsata: Galambos Lajos birtokát először mutatta meg a nyilvánosságnak!

Tatai birtokán fogadta a vendégeit. Lajos sváb származású és nagyon családcentrikus, mind származására, mind a családjára nagyon büszke, így az egész napja a család, a családi hagyományok jegyében telt.

3 gyerekével ment vásárolni, 2 kisfiával és egy lányával, a gyerekek az előkészületekben is segítettek neki, a kisebbik fiúval főzte végig a menüt, a lánya segített megteríteni és feldíszíteni az asztalt, a nagyobbik fiú pedig a vendégeket fogadó zenekarban trombitált.

Birtokát soha nem mutatta meg a nyilvánosság előtt, a hatalmas birtoknak a lekerített lakórészen túl része egy erdő és egy tó is. A birtok lakó részén található a családi ház, egy kiszolgáló épület, illetve egy alpesi stílusban épített fa vendégház. A vendégeket ebben a házban fogadta Lajos.

A vendégek helikopterrel érkeztek a birtokra. Lajcsi egy zenekarral, illetve sváb szokás szerint az egész családdal fogadta a vendégeket. A vendégek a vacsora előtt alaposan kitáncolhatták magukat. A zenekarban dobolt, ill. trombitázott a két fiú, Lajcsi pedig énekelt, sváb schramlizenét, ill. keringőt játszottak.

A menü sváb, ezen belül is családi receptekből állt. Az előétel sváb zellerkrémleves, ahogy édesanyámtól "Szeidl Ancitól" tanultam. A főétel sváb aprópecsenye volt, a desszert pedig fahéjas bundás alma, ahogy "Tercsi" mama készítette.

A vendégek el voltak ájulva a fogadtatástól, a háztól, a vendéglátástól, és az ételektől, mindentől. Nem csoda, hogy az este végén Lajos a maximális, 40 pontot kapta a vendégeitől. A vacsora végén még egy ügyességi játékkal kedveskedett vendégeinek Lajcsi.

A nagyapja asztalos munkapadját bekészítette a vendégházhoz, a feladatok pedig: egy lekerekített fejű kalapáccsal kellett szöget beverni egy farönkbe, illetve páronként egy hosszú kétszemélyes fűrésszel fát kettévágni.

A fiúknak egész jól ment a feladat, a lányok viszont sokat ügyetlenkedtek. Sváb szokás szerint az este végén takarodót fújt.

Forrás: bulvar.ma.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése